Direct naar de content

Extra geld voor verduurzamen sportaccommodaties

De gemeente Rotterdam helpt sportverenigingen om hun eigen accommodatie te verduurzamen door middel van subsidie op energiebesparende maatregelen. Hiermee zet de gemeente in op een besparing van 30% op de energiekosten.
 

Van de 350 amateursportverenigingen in Rotterdam hebben er 120 een accommodatie in (economisch) eigendom. Veel van deze clubhuizen en kleedkamers zijn in de jaren ’60 en ’70 gebouwd en zijn daarom niet voorzien van energiebesparende installaties.

Energiescan
In opdracht van de gemeente heeft Rotterdam Sportsupport de afgelopen jaren alle verenigingen met een eigen accommodatie benaderd om een energiescan uit te laten voeren. Bij 46 verenigingen heeft de scan plaatsgevonden. Daaruit is gebleken dat gemiddeld 30% energiekosten bespaard kunnen worden.

Subsidie
Het Rijk verstrekt subsidie op de aanschafkosten van energiebesparende maatregelen. De gemeente sluit hierop aan door subsidie op de installatiekosten (met name arbeidskosten) te verstrekken. Indien een Rotterdamse vereniging tijdig bij het Rijk een aanvraag heeft gedaan, maar het budget van het Rijk op is, verstrekt de gemeente ook subsidie op de aanschafkosten. Hiervoor stelt zij in totaal eenmalig € 300.000 beschikbaar.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl