Direct naar de content

Extra betaalbare woningen en vergroening van De Kaai dankzij Woningbouwimpuls

Rotterdam ontvangt € 3,6 miljoen van het Rijk voor het versnellen van het woningbouwproject De Kaai op de Kop van Feijenoord. Met de financiële steun uit de Woningbouwimpuls worden 1.000 woningen gebouwd, waarvan zestig procent in het betaalbare segment. Op de plek van het voormalig Unileverterrein komt een mix van huur-en koopwoningen. Daarnaast worden de kade en straten flink vergroend.

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen): “Eerder heeft Rotterdam steun gekregen van het Rijk voor Feyenoord City, M4H en Codrico. Aan dit rijtje kunnen we nu De Kaai toevoegen. Ik ben het Rijk dankbaar voor het vertrouwen in de plannen voor dit gebied. Met deze Rijksbijdrage kunnen we naast het bouwen van meer betaalbare huizen een mooi groene, levendige en voor iedereen toegankelijke kade maken bij De Kaai. En dat is goed nieuws voor de hele wijk.”

Van privé naar publiek
Na 130 jaar in private handen te zijn geweest, verandert het terrein in een openbare ruimte met veel groen en bedrijvigheid. Met ruimte voor horeca, culturele voorzieningen en creatieve ondernemers. Aan de waterkant worden de kades aangepast tot wandel- en fietspaden. Zo wordt het gebied goed bereikbaarheid van en naar het centrum.

Een woonwijk voor iedereen
De Kop van Feijenoord ligt pal aan de Maas en is onderdeel geworden van het centrum. Het kenmerkt zich als een echte woonbuurt midden in Rotterdam. De gemeente Rotterdam en ontwikkelaar VORM en Amvest, eigenaar van het terrein, hebben samengewerkt aan de plannen voor dit stuk stad. De Kaai biedt ruimte aan ongeveer 1.000 woningen, zowel koop-als huurwoningen, in verschillende prijscategorieën. Dat biedt kansen voor bewoners in de Kop van Feijenoord die graag willen doorgroeien naar een passende, betaalbare woning, maar ook voor de vele andere woningzoekenden. Eind 2026 worden naar verwachting de eerste woningen opgeleverd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ekin Yazbahar – Sonmez, bestuursvoorlichter wethouder Chantal Zeegers, 06 – 134 283 89 of e.yazbaharsonmez@rotterdam.nl