Direct naar de content

European Universities Games in Rotterdam Sportstad

Burgemeester Aboutaleb verwelkomt deelnemers

Op donderdag 24 juli 2014 is de tweede editie van de European Universities Games van start gegaan in het Excelsior stadion. Tijdens een sfeervolle ceremonie sprak burgemeester Ahmed Aboutaleb de ruim 2.900 Europese studenten toe. Zij nemen de komende twee weken deel aan tien verschillende sporten. De atleten vertegenwoordigen 180 verschillende universiteiten in 35 Europese landen.

De European Universities Games van 24 juli tot 8 augustus is een groot multi-sport evenement dat voor de tweede keer plaatsvindt. De eerste editie was in 2012 in Cordoba. Het is voor Rotterdam een mooie kans om ruim 2.900 Europese studenten kennis te laten maken met de stad. In zijn welkomstwoord wenste de burgemeester de studenten dan ook veel sportief succes. Hij nodigde hen uit om de veelzijdigheid van de stad te ontdekken.

Rotterdam Sportstad
Op en rond campus Woudestein van de 100-jarige Erasmus Universiteit is een internationaal studentendorp gevormd waar de studenten verblijven. Ook is er een programma met side events waar ook niet-deelnemers welkom zijn. Zeven masterclasses over sportgerelateerde onderwerpen staan open voor ieder die daarin geïnteresseerd is. De wedstrijden vinden plaats op topsportlocaties zoals het Topsportcentrum Rotterdam en de Willem-Alexander Baan, maar ook in sportvoorzieningen in de wijken (sporthal Kralingen, sportcomplex Toepad enzovoorts).

De openingsceremonie werd geleid door Fatima Moreira de Melo, ambassadeur van Rotterdam Sportstad. Giovanni van Bronckhorst, kort geleden benoemd tot ambassadeur van de EU Games, was ook aanwezig. Twee voormalig topsporters die met hun ervaring de deelnemers weten te inspireren.
Sprekers en studenten stonden tijdens de opening ook een moment stil bij de slachtoffers en nabestaanden van de vliegtuigramp.

Financiële bijdragen
De organisatie van de EUGames2014 is mede mogelijk gemaakt door een subsidie uit het prestigieuze Erasmus+ fonds van de Europese Unie. Eerder was al ondersteuning verkregen vanuit ondermeer het ministerie van VWS, Erasmus Universiteit Rotterdam, de gemeente Rotterdam, Rotterdam Topsport en Studentensport Nederland.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Irene Warbout, communicatieadviseur gemeente Rotterdam / Sport & Cultuur, tel. 06 – 5100 3852 of ic.warbout@rotterdam.nl.