Direct naar de content

Europa om de hoek

Rotterdamse projecten geopend voor publiek

Tijdens de Europa om de hoek Kijkdagen op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 mei openen Europese projecten in Rotterdam hun deuren voor publiek. Projecten laten graag zien wat ze – mede met Europese financiering – bijdragen aan innovatie, economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken.

De Europa om de hoek Kijkdagen bieden een bijzondere kans om te zien wat er in de buurt wordt gedaan met Europees geld en wat dit concreet oplevert. Daarmee zijn de Kijkdagen een boeiend uitje voor iedereen die geïnteresseerd is in verandering en vernieuwing.
Een van de te bezoeken projecten is het Mobiel Erfgoed Centrum (MEC) aan de Leuvehaven. Hans Visser van het MEC: “Bij ons kan men zien hoe oude technieken op een nieuwe manier worden ingezet. Op die manier blijft de kennis bewaard en houden we onze oude schepen, trams en auto’s, ons mobiele erfgoed dus, in beweging.”
 

Om de hoek
In Nederland zijn honderden projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. Deze projecten dragen bij aan het versterken van de regionale en lokale economie en aan de concurrentiepositie van Nederland. De Rotterdamse, maar ook vele andere projecten, zijn te vinden op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Mieke Cornet, Coördinator Europa om de Hoek Kijkdagen, (010) 4897819.