Direct naar de content

Eric Gudde ontvangt onderscheiding De Rotterdammert

Tijdens zijn afscheid bij Feyenoord ontving Eric Gudde vandaag uit handen van wethouder Adriaan Visser (o.a. Sport) De Rotterdammert. Hij ontving deze onderscheiding voor al zijn bijzondere verdiensten voor eredivisieclub Feyenoord, de stad Rotterdam en de Rotterdammers.

Eric Gudde startte zijn loopbaan bij de gemeente Rotterdam als inspecteur Vennootschapsbelasting. Later werd hij hier directeur Gemeentebelastingen en directeur Sport en Recreatie. In 2007 maakte hij de overstap naar Feyenoord en was als algemeen directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding over de organisatie. Ook was hij betrokken bij de eenwording van profs en amateurs en het ontwikkelen van een nieuw stadion.

Onder Guddes leiding werd Feyenoord een financieel gezondere club. In een legendarische wedstrijd tegen Heracles werd Feyenoord in het seizoen 2016-2017 voor het eerst sinds 18 jaar weer landskampioen. Gudde treedt na zijn vertrek bij Feyenoord aan als directeur betaald voetbal bij de KNVB.

De Rotterdammert
Het college van B en W is unaniem in het besluit om Eric Gudde ‘De Rotterdammert’ toe te kennen. Hij krijgt deze Penning voor al het moois dat hij beroepshalve voor Feyenoord en de gemeente Rotterdam heeft gedaan en de bijzondere waarden die dat voor de stad en de Rotterdammers heeft gehad.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Monique de Jongh, bestuursvoorlichter wethouder Visser, 06 – 82 51 77 42 of mae.dejongh@rotterdam.nl