Direct naar de content

Erasmusspelden voor vrijwilligers Wijk- en Speeltuin Vereniging Tarwewijk

Op zaterdag 18 november hebben 7 vrijwilligers van Wijk – en Speeltuin Vereniging Tarwewijk (WSV Tarwewijk) de Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen, NPRZ en EU-arbeidsmigranten).

Hannie de Baerdemaeker (1950), Monique Berkhout (1965), Tini van Rooijen (1963), Loek en Riemke van Pelt (1965), Jeroen Snijders (1980) en Cock Visser (1954) ontvingen een Erasmusspeld vanwege hun langdurige vrijwillige inzet voor WSV Tarwewijk.

Sociale cohesie
De vrijwilligers waren in de loop der jaren in wisselende rollen actief. Denk aan bestuursfuncties, lid van commissies en organisatoren van activiteiten of evenementen. Hun inzet was en blijft ook in de toekomst van groot belang voor de sociale cohesie in de wijk.

Wethouder Versnel: ‘U zet zich stuk voor stuk onbaatzuchtig, met enthousiasme en uit volle overtuiging in voor de mensen uit de Tarwewijk. Dankzij uw inzet kunnen kinderen veilig buitenspelen en kunnen mensen altijd terecht voor een praatje en een leuke bijeenkomst. Dat maakt de wijk socialer en veel prettiger om in te wonen.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins, tel: 06 – 434 881 27 of ccmj.prins@rotterdam.nl.