Direct naar de content

Erasmusspelden voor vrijwilligers Voedselbank

Op maandag 25 november hebben vijf vrijwilligers van de Voedselbank de Erasmusspeld ontvangen voor hun jarenlange inzet. Wethouder Michiel Grauss reikte de Rotterdamse onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Mevrouw Betty Polshuis-Bosveld en meneer Theo van Santen werken beiden al tien jaar elke donderdag op de productieafdeling van de Voedselbank. Zij controleren alle producten op houdbaarheidsdatum en geschiktheid en stellen de voedselpakketten samen.

Meneer Frans Correlje is vorkhefchauffeur en voert al tien jaar pallets met nieuwe producten af en aan, zodat de vrijwilligers aan de lopende band de pakketten kunnen vullen. Ook helpt hij met het zomer- en winterklaar maken van het vakantiehuis in Zeeland. Dit vakantiehuis is door een particulier belangeloos beschikbaar gesteld als dank voor de inzet van de vrijwilligers van de Voedselbank.

Meneer Omar Fatih werkt al elf jaar als bijrijder op een vrachtwagen van de Voedselbank. Hij helpt de chauffeur met laden en lossen en fungeert als navigator. De Voedselbank kent ook werkzaamheden die niet direct met de voedselpakketten te maken hebben.

Meneer Henk van Eijk werkt inmiddels tien jaar als fietsenmonteur op de afdeling Fietsenreparatie. Alle binnengekomen fietsen worden rijklaar gemaakt en daarna verkocht in de winkel van Stichting Keigoed.

Wethouder Grauss zei tijdens de uitreiking: ‘Met uw inzet en betrokkenheid helpt u mee om van Rotterdam een mooiere stad, een betere samenleving te maken. Zonder persoonlijk gewin, met compassie en medemenselijkheid. Daar is veel waardering voor.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: