Direct naar de content

Erasmusspelden voor vrijwilligers Voedselbank

Op vrijdag 10 september hebben drie vrijwilligers van de Voedselbank de Erasmusspeld ontvangen voor hun jarenlange inzet. Wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) reikte de Rotterdamse onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Mevrouw Astrid Doolhof (11-08-1963) werkt twaalf jaar als algemeen medewerker in het distributiecentrum. Zij verzorgt daar het uitsorteren van de goederen en vult de voedselkratten.

Mevrouw Monique Oostlander (11-05-1967) werkte tien jaar in het distributiecentrum, waar zij voedselkratten vulde. Inmiddels heeft zij een andere rol binnen de Voedselbank. Zij overziet nu de werkzaamheden aan de lopende band.

Meneer Johan Zondervan (18-05-1944) werkt elf jaar als chauffeur. Hij vervoert de voedselkratten naar de juiste locaties. Daarmee is hij de laatste belangrijke schakel in het hulpproces. En als alles afgeleverd is, begint het hele proces opnieuw.

Wethouder Grauss zei tijdens de uitreiking: ‘U bouwt met uw inzet mee aan een beter Rotterdam. Zonder persoonlijk gewin, met compassie, medemenselijkheid en volharding. Dat verdient respect en waardering.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.