Direct naar de content

Erasmusspelden voor vier vrijwilligers van stichting De Witte Olifant

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór vrijdag 9 oktober, 16.30 uur

De vintage kledingbeurs van Stichting De Witte Olifant houdt op te bestaan. Vier vrijwilligers die zich hiervoor langdurig hebben ingezet, ontvangen van wethouder Hugo de Jonge een Erasmusspeld voor hun inzet. Dit gebeurt op vrijdag 9 oktober tussen 16.30 en 19.00 uur in Lommerrijk aan de Straatweg 99 in Rotterdam. Dit is de afsluitende bijeenkomst van De Witte Olifant.

De vier dames: Anne Marie Hueting-Versteegh, Mary van ’t Hof-Lexmond, Siby van Hartingsveldt-Horneman en Yvonne Damen-Hendriks zijn 25 of soms dertig jaar lang betrokken geweest bij Stichting De Witte Olifant. Langdurig maakten zij deel uit van het bestuur en waren zij de grote motor achter de organisatie van de kledingbeurzen.

Elk voor- en najaar was er een kledingbeurs, in totaal zijn er 110 geweest, met duizenden bezoekers uit het hele land. Het geld dat hiermee werd verzameld werd besteed aan goede doelen. Rond de honderd vrijwilligers zijn sociaal en maatschappelijk actief geweest voor De Witte Olifant.

De vier dames, die een Erasmusspeld ontvangen, hebben zich elk op hun eigen manier ingezet. Mevrouw Hueting was langdurig voorzitter, penningmeester en het financiële brein van de stichting. Mevrouw Van ’t Hof verzorgde op allerlei manieren de contacten met de organisaties achter de goede doelen. Mevrouw Van Hartingsveldt zorgde ervoor dat alle benodigde materialen altijd aanwezig waren en regelde het betalingsverkeer. Mevrouw Dahmen zorgde als secretaris voor de administratie, het archief, roosters en contact met medewerkers.

Het bestuur van stichting De Witte Olifant heeft veel organisaties en mensen aan zich weten te binden. Zij maakten het mogelijk dat tientallen organisaties van goede doelen hun dromen konden verwezenlijken.

Uitreiking
Vrijdag 9 oktober 16.30 tot 19.00 uur, Lommerrijk, Straatweg 99 in Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspelden uit aan deze vier vrijwilligers omdat zij zich langdurig hebben ingezet voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, communicatie gemeente Rotterdam, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.