Direct naar de content

Erasmusspelden voor Lodewijk ter Voorde en John Koorevaar

Let op: Dit nieuws NIET verspreiden vóór dinsdag 29 november, 19.30 uur

Strijdbaar, diplomatiek en vasthoudend hebben Lodewijk ter Voorde (bijna 92 jaar) en John Koorevaar (82 jaar) zich jarenlang ingezet voor de verbetering van Boulevard Zuid. Daarbij stond altijd het algemeen belang voorop. Voor deze inzet ontvangen beide heren een Erasmusspeld uit handen van wethouder Werkgelegenheid en Economie, Maarten Struijvenberg. De uitreiking vindt plaats tijdens het afscheid van Ter Voorde als voorzitter van het Eigenarenplatform Boulevard Zuid op 29 november in ‘Het Witte Paard’ in Vreewijk.

Dit eigenarenplatform werd opgericht in 1997 en kreeg vleugels toen de gemeente plannen had om de sneltram de Carnisselijn aan te leggen over de Groene Hilledijk. Ondernemers zagen dit als een bedreiging voor de winkelstraat. De aanleg op deze plek ging niet door.

Het eigenarenplatform is een unieke samenwerking tussen vastgoedeigenaren, ondernemers en de gemeente. Grotendeels dankzij de onvermoeibare inzet van Ter Voorde en Koorevaar kreeg dit platform zeggingskracht. De heren wisten als gangmakers en trekkers verschillende belangen en partijen met elkaar te verzoenen door deelnemers achter het algemeen belang te scharen. Zij brachten met succes het vertrouwen terug in het belang van gezamenlijke sturing op een verloederend winkelgebied.

Er werd een Boulevardsfonds opgericht om gezamenlijk te investeren in het gebied. Dit bleek van grote waarde om voorzieningen en economisch rendement te verbeteren. Het fonds maakte plaats voor de Stichting Winkelboulevard Zuid. Boulevard Zuid kent nog steeds serieuze uitdagingen, maar is veel kansrijker dan twintig jaar geleden. Dat is mede te danken aan Ter Voorde en Koorevaar.

Uitreiking
Dinsdag 29 november, 19.30 uur
Roos Marijn in ‘Het Witte Paard’
Groenezoom 245

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspelden uit aan de heren Ter Voorde en Koorevaar voor hun inzet voor Boulevard Zuid. De duur, intensiteit en reikwijdte van deze inzet overstijgt hetgeen van een vastgoedeigenaar verwacht mag worden en dient het algemeen belang. Dit levert een bijdrage aan de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Saskia Kooijman-Castelijns, bestuursvoorlichter wethouder Struijvenberg, 06 – 53 78 61 01 of s.kooijmancastelijns@rotterdam.nl