Direct naar de content

Erasmusspelden voor leden Oranje Comité Schiebroek

Op Koningsdag, donderdag 27 april, hebben vijf leden van het Oranje Comité Schiebroek de Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Tim Versnel (Werk & Inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-arbeidsmigranten). Zij kregen hun Rotterdamse onderscheiding bij de festiviteiten op het Wilgenplasplein uitgereikt.

Kernleden Willem van den Berge (1966), Ronald Klooster (1958), Ivan Leeninga (1970), Ad van der Pols (1971) en Hans Poot (1959) ontvingen de onderscheiding vanwege hun langdurige vrijwillige inzet voor het Oranje Comité Schiebroek en Sociëteit Konneksjun.

Wethouder Versnel: ‘Uw inzet ziet het gemeentebestuur zeker niet als vanzelfsprekend. Integendeel! We zijn er ontzettend blij mee. Want zonder vrijwilligers zouden veel verenigingen de deuren moeten sluiten.’

Oranje Comité Schiebroek
Het Oranje Comité Schiebroek organiseert al jarenlang een succesvol kleinschalig Oranjefeest. Elk jaar doen ongeveer 500 wijkbewoners en 300 kinderen uit de wijk aan de activiteiten mee. De voorbereiding en organisatie van de kinderspelen, vrijmarkt, muziekprogramma’s zijn al ruim 25 jaar in handen van de vijf kernleden.

Sociëteit Konneksjun
Daarnaast zetten zij zich alle vijf ook al jaren in voor de Sociëteit Konneksjun in Hillegersberg-Schiebroek. Zo is meneer Klooster ruim 40 jaar de voorzitter van Konneksjun en verzorgt meneer Poot ruim 25 jaar het beheer van de technische installatie.

De overige drie heren zijn betrokken bij de Jeugdraad van Konneksjun. Meneer Leeninga is 38 jaar penningmeester, meneer Van der Pols is 29 jaar voorzitter en meneer Van den Berge is 33 jaar vicevoorzitter van de Jeugdraad.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins, tel: 06 434 881 27 of ccmj.prins@rotterdam.nl.