Direct naar de content

Erasmusspelden voor J. (Jannie) de Kruit-Putten, F. (Frannie) de Zwaan en J. (Jeanette) van der Hoek-Stornel

let op nieuws niet verspreiden voor zaterdag 7 november 20.30 uur!

Drie vrijwilligers van de Rotterdamse Reddings Brigade (RRB) ontvangen voor hun langdurige inzet een Erasmusspeld. Voorzitter van gebied Kralingen-Crooswijk, Rens van Overdam, reikt de spelden uit. Dit gebeurt op zaterdag 7 november 2015 rond 20.30 uur tijdens de viering van het 90-jarig bestaan van de RRB. Plaats van handeling is Hal 4 – 1 op de Watertorenweg 200 in Rotterdam.

Meer dan vijftig jaar zijn deze drie dames actief verbonden aan de Rotterdamse Reddings Brigade. Ze geven instructies voor het leren van elementair en reddend zwemmen aan kinderen en volwassenen. Mevrouw De Kruit doet dat in Charlois, mevrouw De Zwaan in het Oostelijk zwembad en mevrouw Van der Hoek in zwembad De Wilgenring in Hillegersberg/Schiebroek.

Mevrouw De Kruit geeft al ruim zestig jaar zwemlessen en staat nog altijd langs de badrand. Vele Rotterdammers hebben dankzij haar wijze lessen leren zwemmen. Vooral kinderen houden van haar duidelijke manier van instrueren.
Mevrouw De Zwaan is ook al vele jaren lang met liefde en toewijding zweminstructrice. Daarnaast voerde zij de administratie van het Oostelijk zwembad. Ook is zij actief geweest in diverse commissies van de RRB en was zij enkele jaren bestuurslid.
Mevrouw Van der Hoek heeft ook decennialang ervaring in het geven van zwemles. Ze was daarnaast tien jaar lang een secuur medewerker van het secretariaat en schreef vele diploma’s met de hand. Ze legde een solide basis onder het vrijwilligerswerk van zwembad De Wilgenring en zat in diverse commissies van de RRB.

zaterdag 7 november, 20.30 uur, tijdens het 90-jarig bestaan van de Rotterdamse Reddings Brigade
Hal 4 – 1
Watertorenweg 200
Rotterdam


Noot voor de redactie:

Met vragen kunt u contact opnemen met Odiel Kok,  communicatie-adviseur, tel. 06-53712728.