Direct naar de content

Erasmusspelden voor drie bewoners Bloemhof

Op donderdag 14 december hebben 3 vrijwilligers uit de wijk Bloemhof een Erasmusspeld ontvangen uit handen van rayondirecteur Andre Hammink. Zij kregen de speld uitgereikt tijdens de feestelijke opening van de nieuwe wijkhub.

Petra Franken (1962), Ayse Gür-Ören (1973) en Fokje Wierdsma (1957) ontvingen een Erasmusspeld vanwege hun langdurige en vrijwillige verdiensten in de wijk Bloemhof.

Rayondirecteur Hammink: ‘In Rotterdam kijken we naar elkaar om. Helpen we elkaar. Letten we op de kwetsbare mensen onder ons. U brengt dat in de praktijk. Elke dag, al jarenlang. Ieder op haar eigen manier, elke manier net zo waardevol.’

Verdiensten
Mevrouw Franken is al 30 jaar actief in voor de buurt. Ze organiseerde onder meer bijeenkomsten om woonproblemen te inventariseren. Mede dankzij haar inspanningen is de kwaliteit van de woningen te verbeterd. De laatste jaren organiseert zij cursussen voor vrouwen en is lid van de wijkraad.

Mevrouw Gür-Ören is beheerder van Speeltuin de Klimroos. Zij vormde de speeltuin om tot een veilig plek voor alle kinderen, inclusief kinderen met een fysieke of mentale beperking. Daarnaast kunnen buurtbewoners met problemen in de speeltuin terecht voor een luisterend oor of doorverwijzing naar de juiste hulpinstantie.

Mevrouw Wierdsma zette zich via Wijkpastoraat Oude Wijken Rotterdam in voor de kwetsbaarste bewoners. Ook bracht ze mensen uit verschillende religieuze groepen met elkaar in contact. Daarmee verstevigde zij de sociale cohesie in de wijk. Zij gaat altijd uit van wat wél kan, van gemeenschappelijke waarden.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk. Tel: 06 10 90 78 24 of  pc.vanderkolk@rotterdam.nl