Direct naar de content

Erasmusspelden voor de heren Peter den Ouden en Gerrit van Uden

De heren Den Ouden en Van Uden zijn beiden langdurig verbonden aan de vrijwillige Brandweer van Rotterdam. Eind dit jaar zetten zij een punt achter deze werkzaamheden. Op 21 november nemen zij in Kazerne Keyenburg (Keyenburg 351) afscheid. Tijdens deze afscheidsreceptie reikt wethouder Hugo de Jonge om 18.00 uur aan beide heren een Erasmusspeld uit als dank voor hun intensieve en langdurige inzet voor het korps.

De heer Peter den Ouden is sinds 1963 betrokken bij de vrijwillige Brandweer. Tot het jaar 2000 was hij hoofdbrandwacht bij het korps Rotterdam. Hij is tot op zijn botten gemotiveerd voor dit werk en rukte destijds zelfs op zijn trouwdag nog ‘even’ uit omdat er ergens brand was. Zijn collega’s ervaren hem als een fijne teamspeler. De laatste twintig jaar is hij actief als bevlogen instructeur bij de Jeugdbrandweer. Hij heeft daar altijd een luisterend oor voor de kinderen, die bij hem met allerlei zaken terechtkunnen. Den Ouden heeft zich 52 jaar lang trouw en intensief ingezet voor de vrijwillige Brandweer in Rotterdam.

Ook Gerrit van Uden rukte als vrijwilliger menigmaal uit bij een brand, in de periode 1973 tot het jaar 2000. Zijn collega’s noemen hem een professionele hulpverlener. Vanaf 1985 werd ook hij instructeur bij de Jeugdbrandweer. Naast brandweertaken bracht hij de jeugd het nodige bij over EHBO. Het is mede aan hem te danken dat veel jeugdleden op latere leeftijd overstapten naar de volwassenen vrijwillige Brandweer. Van Uden was daarnaast organisator van diverse activiteiten binnen de Brandweer. Ook was hij het gezicht naar buiten voor externe contacten.

Erasmusspeld
De Erasmusspeld is een gemeentelijke Rotterdamse onderscheiding die wordt uitgereikt aan personen die zich langdurig verdienstelijk gemaakt hebben voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl