Direct naar de content

Erasmusspelden voor de heren De Bos en Bree

Twee heren die langdurig betrokken zijn bij het Zeemanshuis / Maritime Hotel in Rotterdam, ontvangen beiden een Erasmusspeld. Het gaat om de heer W. de Bos en de heer E.J. Bree. Zij ontvangen de onderscheiding op 2 juli uit handen van burgemeester Aboutaleb.  Dit gebeurt tijdens een jazzmiddag die de Stichting Zeemanshuis organiseert in het kader van Jazz Around Town.

Beide heren zijn al ruim 25 jaar actieve en onbezoldigde bestuursleden van de Stichting Zeemanshuis. De heer De Bos als penningmeester die de stichting gezond wist te krijgen en te houden. De heer Bree als bevlogen voorzitter. Beide heren hebben zich bijzonder ingespannen voor de toekomst van het Zeemanshuis en voor het welzijn van zeelieden.

Zeemanshuizen onder druk
De Stichting Zeemanshuis exploiteert het Zeemanshuis in Rotterdam. Bezoekende zeelieden uit de hele wereld kunnen hier terecht voor sociale, culturele, maatschappelijke en pastorale ondersteuning. De stichting stelt het welzijn van zeelieden voorop.

Schepen varen tegenwoordig met minder bemanning en zeelieden hebben minder tijd om aan wal te gaan. Daarom staat de voorziening van de zeemanshuizen al jaren onder druk. Van de drie locaties moesten er twee hun deuren sluiten. De heren De Bos en Bree hebben zich onverminderd enthousiast, intensief en vrijwillig ingezet voor de Stichting Zeemanshuizen om het welzijn van zeelieden zo goed mogelijk vorm te geven.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan mensen die zich een langdurig verdienstelijk gemaakt hebben voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl