Direct naar de content

Erasmusspelden voor de dames A. (Adrie) Loren de Jong-Kleibergen en J.W. (Wil) Visser en de heer L.A. (Leo) Burggraaf

Drie vrijwilligers van het eerste uur bij de Voedselbank in Rotterdam Zuidwijk hebben een Erasmusspeld ontvangen voor hun jarenlange inzet. Wethouder Hugo de Jonge (Zorg) reikte de drie Erasmusspelden vanochtend uit tijdens de wekelijkse uitgifteochtend van voedselpakketten in de Credokerk.

Mevrouw Loren de Jong-Kleibergen nam tien jaar geleden vanuit de Credokerk het initiatief tot de oprichting van een uitgiftepunt van de Voedselbank. Sindsdien is zij hier wekelijks te vinden om te helpen bij de uitgifte van voedselpakketten. Mevrouw is begaan met mensen die in nood zijn. Zij ontvangt af en toe giften, waarvan zij producten koopt voor de Voedselbank.

Mevrouw Visser helpt ook al tien jaar elke week bij de uitgifte van voedselpakketen. Daarnaast verzorgt zij de administratie, de post en de contacten met koepelorganisaties. Bezoekers van de Voedselbank die hulp nodig hebben, verwijst zij door naar de juiste instanties. Of ze helpt bij het invullen van papieren.

Meneer Burggraaf stond tien jaar geleden ook meteen klaar toen de Credokerk vrijwilligers zocht voor de Voedselbank. Wekelijks gaan er heel wat kratten door zijn handen. Daarnaast is hij altijd behulpzaam om iets extra’s te doen. Hij luistert met een goed oor en een warm hart naar de zorgen en verhalen van bezoekers.

De gemeente Rotterdam vindt de langdurige vrijwillige inzet van deze drie Rotterdammers van grote waarde. Daarom komt hier erkenning en waardering voor in de vorm van een gemeentelijke onderscheiding.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de dames Loren de Jong-Kleibergen en Visser en de heer Burggraaf voor hun langdurige vrijwillige inzet voor de Voedselbank en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Scholten, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 12 55 26 68 of h.scholten@rotterdam.nl