Direct naar de content

Erasmusspelden voor Cor Hubach en Elsbeth Hubach-Moree

Het echtpaar Hubach is de initiatiefnemer en drijvende kracht achter de Stichting House of Hope in Rotterdam Zuid. Op drie plaatsen in Zuid kunnen bewoners bij House of Hope terecht voor een luisterend oor en voor praktische hulp. House of Hope bestaat tien jaar in Rotterdam. Reden om het echtpaar achter dit initiatief in de schijnwerpers te zetten. Zij ontvangen beiden een Erasmusspeld uit handen van Hugo de Jonge, wethouder van Onderwijs, Jeugd en Zorg tijdens de jubileumreceptie in de Oude Kerk (Charloisse Kerksingel 35) op donderdag 20 november om 16.30 uur.

De heer en mevrouw Hubach verhuisden tien jaar geleden vanuit de provincie Groningen naar Rotterdam. In hun vorige woonplaats werkten zij veel met asielzoekers. Hun ervaringen in het werken met vrijwilligers zetten zij nu al tien jaar in voor bewoners van Rotterdam Zuid die vaak rond de armoedegrens leven.

Bijzonder aan House of Hope is dat een kleine kern van professionals honderden vrijwilligers aanstuurt. Sommige hulpvragers zijn hulpgevers geworden. De mensen van House of Hope staan naast bewoners en laten hen zoveel mogelijk hun eigen krachten en talenten ontdekken. Dit gebeurt onder het motto ‘Meer leven in de wijk’.

Mooie combinatie
De heer en mevrouw Hubach vormen een goed team. Meneer Hubach heeft veel deskundigheid in het leidinggeven aan een organisatie. Mevrouw Hubach is een sturende kracht in de omgang met mensen. Deze combinatie zorgt ervoor dat House of Hope een succesverhaal is. Er is een trouwe opkomst bij activiteiten en vanuit de doelgroep komen dankbare geluiden. House of Hope begon in de Tarwewijk en heeft nu ook vestigingen in Katendrecht en Beverwaard.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspelden uit aan de heer en mevrouw Hubach omdat zij zich lange tijd verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl