Direct naar de content

Erasmusspelden voor Andries van Wijngaarden en Frans Hooykaas

NB Niet nieuws niet verspreiden voor 16 december 15.30 uur

Cultuurhistorisch erfgoed van formaat. Dat predicaat krijgt ‘Rotterdam Woont, Atlas van de Rotterdamse woningbouw 1840 – 2015‘. De initiatiefnemers van deze Atlas zijn de architecten in ruste Frans Hooykaas en Andries van Wijngaarden. Zij ontvangen voor deze prestatie beiden een Erasmusspeld. De uitreiking vindt plaats tijdens de presentatie van de Atlas in Het Nieuwe Instituut op vrijdag 16 december.

Zeker tien jaar hebben beide heren gewerkt aan dit gedegen naslagwerk. Ze wisten een deskundig en bevlogen team om zich heen te verzamelen om dit werk te realiseren. De Atlas is een waardevolle bijdrage aan de geschiedenis van de Rotterdamse woningbouw en voorzien van belangrijke analyses. Het Het naslagwerk is interessant voor het onderwijs, de vakwereld, woningbouwcorporaties, wetenschappers en geïnteresseerd publiek.

Het is aan het doorzettingsvermogen en het enthousiasme van beide heren te danken dat dit werk is verschenen. Zelf hebben zij sinds de jaren zestig hun sporen verdiend in het architectenvak. Hooykaas bij het gerenommeerde bureau Van den Broek & Bakema en als docent, Van Wijngaarden als stadsarchitect van Delft en later met zijn eigen Rotterdamse bureau dat zeker 5000 woningen in Rotterdam bouwde of renoveerde.

Hun enorme kennis en ervaring hebben zij ingezet om tot dit standaardwerk te komen. De Atlas verschijnt bij uitgeverij THOTH en werd mogelijk dankzij verschillende sponsors.

Uitreiking
vrijdag 16 december, 15.30 – 18.00 uur (presentatie van de Atlas)
Het Nieuwe Instituut (auditorium)
Museumpark 25
Rotterdam

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspelden uit aan de heren Hooykaas en Van Wijngaarden voor hun vrijwillige en grote bijdrage aan de gedegen documentatie van 150 jaar Rotterdamse woningbouw.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl