Direct naar de content

Erasmusspelden voor 25 vrijwilligers van het Ronald McDonald Huis

Let op! Dit nieuws niet verspreiden vóór vrijdag 9 oktober, 16.00 uur

Het Ronald McDonald Huis Sophia bestaat 30 jaar. Sponsoren en vrijwilligers staan stil bij dit jubileum op vrijdag 9 oktober in de Burgerzaal van het stadhuis. Burgemeester Aboutaleb is gastheer en reikt aan 25 vrijwilligers de Erasmusspeld uit. Ook neemt hij het eerste exemplaar van het jubileumboek "Bijna thuis" in ontvangst. De Ronald McDonald Huizen drijven op sponsoren en vrijwilligers: de oudste vrijwilliger van de locatie Sophia is in de 90.

Een Ronald McDonald Huis is een (logeer)plek voor ouders van een kind dat opgenomen is in het ziekenhuis. Zij komen er tot rust en vinden steun bij andere ouders en de vrijwilligers. In het Ronald McDonald Huis Sophia zijn 34 kamers waarin de ouders / familie kunnen logeren. Op die manier zijn ze dicht bij hun zieke kind.

De 170 vrijwilligers zorgen ervoor dat de ouders zich welkom voelen. Zij houden het huis schoon en zorgen voor een huiselijke sfeer, doen de was en hebben telefoondienst, ontvangen gasten en zorgen voor onderhoud en reparaties. Bovenal zijn zij steun en toeverlaat voor de ouders als zij daar behoefte aan hebben. Zo maken de vrijwilligers het Huis tot een thuis in Rotterdam.

De 25 vrijwilligers die een Erasmusspeld ontvangen werken allemaal tien jaar of langer bij het Huis of het Speeldek en investeren een flink aantal uren van hun vrije tijd in dit werk. Vier van hen zijn zelfs vanaf het allereerste begin actief en maakten diverse verhuizingen mee. Het eerste logeerhuis voor ouders in Rotterdam werd opgericht in 1985. Tien jaar later kwam het Huis onder de vlag van de Ronald McDonald House Charities organisatie. Sinds 2001 is er ook een Ronald McDonald Speeldek in het Huis gevestigd. Broertjes en zusjes van zieke kinderen worden hier met veel liefde opgevangen door vrijwilligers. Zo kan een gezin bij elkaar blijven in een vaak moeilijke periode.

Uitreiking
Vrijdag 9 oktober, van 16.00 tot 17.30 uur in de Burgerzaal Stadhuis, Coolsingel 40 in Rotterdam.

De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspelden uit aan deze 25 vrijwilligers omdat zij zich langdurig en op vrijwillige basis hebben ingezet voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, concerncommunicatie gemeente Rotterdam, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl