Direct naar de content

Erasmusspeld Wim den Adel en Kees de Graaff

Donderdag 3 april ontvangen de heren Wim den Adel en Kees de Graaff uit handen van verkeerswethouder Jeannette Baljeu de Erasmusspeld tijdens het symposium over RandstadRail. Beide heren zijn vanuit hun functies bij de RET zeer nauw betrokken geweest bij RandstadRail. Zij hebben zich ook na hun pensionering ingezet voor RandstadRail, een toongevend project voor Rotterdam. 

 

Wim den Adel

Wim den Adel begon zijn carrière als projectleider bij Rijkswaterstaat in de Deltadienst. In 1989 stapte hij over naar Gemeentewerken Rotterdam waar hij verantwoordelijk was voor de technische kanten van de bouw van de Erasmusbrug en de Beneluxmetrotunnel. Bij de RET was hij projectleider voor de aanleg van RandstadRai, de busbaan Zoetermeer-Rotterdam en de ombouw van het metrostation Rotterdam Centraal.

 

Kees de Graaff

De heer De Graaff was vanuit de RET betrokken bij de aanleg van TramPlus, een totale upgrading van het Rotterdamse tramnet. Tevens voorzag hij de RET van nieuwe trams en metrorijtuigen. Kees de Graaff was als projectdirecteur verantwoordelijk voor de aanleg van RandstadRail en de ombouw van het metrostation Rotterdam Centraal.

 

Erasmusspeld

De heren Wim den Adel en Kees de Graaff krijgen de Erasmusspeld omdat zij zich op sociaal en/of cultureel en/of sportief en/of economisch gebied gedurende een lange periode van jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Baljeu, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl

De uitreiking is om 17.00 uur tijdens het RandstadRailsymposium in het Nieuwe Luxor Theater. Het symposium start om 13.30 uur. Meer informatie over het symposium: http://www.rrs2014.nl/