Direct naar de content

Erasmusspeld voor zes vrijwilligers Voedselbank

Vanwege hun jarenlange werk voor de Voedselbank Rotterdam hebben zes vrijwilligers vandaag ieder de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig hebben ingezet voor de Rotterdamse samenleving. Vandaag – op de Nationale Vrijwilligersdag – ontvingen zes medewerkers van de Voedselbank Rotterdam deze onderscheiding uit handen van wethouder Sven de Langen (Onderwijs, Jeugd en Zorg). Het betreft op volgorde van indiensttreding bij de Voedselbank, met functie:

– Bram Schrijver, inpakker / ompakker op de productieafdeling
– Frank Asruf, inpakker / ompakker op de productieafdeling
– Willem Boom, hoofd productieafdeling
– Rick de Haan, heftruckchauffeur
– Dick Polhuijs, inpakker / ompakker op de productieafdeling
– Annette Koopman, tot juli 2017 hoofd voedsel- en fondsenwerving

Betere stad
Wethouder De Langen reikte de onderscheidingen uit op de Voedselbank (Keileweg). De Langen: ‘Mensen die iets voor andere mensen doen – vrijwillig, belangeloos – dat verdient enorm respect. Jullie inzet en betrokkenheid bij de Voedselbank, jullie werk voor de Rotterdammer die het nodig heeft, draagt eraan bij dat Rotterdam een betere stad wordt. En daarvoor is de gemeente Rotterdam jullie heel erg dankbaar.’

De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Kim Harmsen, bestuursvoorlichter wethouder De Langen, 06 – 41 54 99 95 of k.harmsen@rotterdam.nl