Direct naar de content

Erasmusspeld voor Wim Jonkman

Na 35 jaar trouwe vrijwilligersdienst bij Rotterdam Marathon neemt Wim Jonkman dit jaar afscheid. Hij ontvangt van burgemeester Aboutaleb een Erasmusspeld tijdens de VIP bijeenkomst in de Burgerzaal voorafgaand aan de Marathon, op 12 april om 9.15 uur.

De heer Jonkman is vanaf het allereerste begin betrokken bij de Rotterdam Marathon. Aanvankelijk als lid van de technische commissie, later als voorzitter. In die functie was hij jarenlang verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met het parcours. Onder leiding van Jonkman is het parcours van Rotterdam zelfs onderscheiden vanwege de hoge kwaliteit.

Met een goede en degelijke voorbereiding zorgde Jonkman ervoor dat de Marathon in technisch opzicht voortreffelijk in elkaar stak. Daarmee was hij een grote steunpilaar voor het bestuur van de Marathon, ook toen hij nog dagelijks werkte bij het Havenbedrijf. Na zijn pensionering werd zijn toewijding en enthousiasme nog groter. Na 35 jaar vindt Jonkman het tijd om het estafettestokje over te dragen.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Jonkman omdat hij zich lange tijd verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Zondag 12 april 2015 om 9.15 uur
Burgerzaal Stadhuis
Coolsingel 40
3011 AD Rotterdam.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl