Direct naar de content

Erasmusspeld voor Wim de Groot

Vrijdag 28 maart reikt wethouder Jeannette Baljeu (Haven, Verkeer en Regionale Economie) de Erasmusspeld uit aan de heer Wim de Groot. Hij was jarenlang politiek en maatschappelijk actief in Hoek van Holland.

Sinds tien jaar is De Groot voorzitter van de voetbalvereniging Hoek van Holland en daarnaast al jarenlang beheerder van jeugdsoos Spees. Tevens is hij enkele jaren voorzitter van de Vereniging van Eigenaren van Wooncomplex Planciushof en was hij 20 jaar geleden oprichter en de huidige voorzitter van personeelsvereniging ‘Eb en Vloed’, de personeelsvereniging voor ambtenaren werkzaam voor en in Hoek van Holland.

De heer De Groot is 7 jaar actief geweest als deelraadslid en 10 jaar als dagelijks bestuurder in de deelgemeente Hoek van Holland. Als dagelijks bestuurder heeft hij grote inzet getoond bij lastige infrastructurele vraagstukken. Zijn netwerk en kennis van Hoogheemraadschap, Rijkswaterstaat, Zuid Hollands Landschap en Provincie waren van grote toegevoegde waarde voor Rotterdam.

Daarnaast heeft Wim de Groot, samen met zijn vrouw, als pleegouders kinderen opgevangen. Ook hebben zij enkele malen kinderen meegenomen op gezinsvakantie.

Erasmusspeld
Wim de Groot komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat hij zich gedurende een langere periode verdienstelijk gemaakt heeft voor de Rotterdamse samenleving. Tijdens de reünie 40 jaar lokaal bestuur in LCC de Hoekstee te Hoek van Holland krijgt hij vrijdag 28 maart tussen 19.00 – 20.00 uur de Erasmusspeld uitgereikt.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Baljeu, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl