Direct naar de content

Erasmusspeld voor Wil van der Pol

Op haar afscheid van de Groene Tuinkerk (IJsselmonde) heeft mevrouw W. (Wil) van der Pol-Wüst vanavond de Erasmusspeld ontvangen vanwege haar vrijwilligerswerk.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Wil van der Pol kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Luuk Wilson, technisch voorzitter van de gebiedscommissie IJsselmonde, namens het college van burgemeester en wethouders.

Goed doel
Wil van der Pol was van 1974 tot 2009 vrijwilligster kerkenwerk. Daarbij hielp ze bijvoorbeeld jeugdleiders en organiseerde zij jeugdvakantiekampen. Van 1998 tot 2018 hielp zij als diaconievrijwilligster bij solidariteitsmaaltijden: van boodschappen doen en koken tot eten serveren aan tientallen mensen, waarbij de maaltijdbijdrage altijd naar een goed doel ging.

Paasgroetactie
Van 1991 tot 2000 bezocht Wil van der Pol als diaken kerkleden thuis, en hielp zij bepalen wie maatschappelijke hulp nodig had. Ook ondersteunde zij de Nationale Ziekendag voor bewoners van meerdere verzorgingshuizen en de Mantelzorgdag. Van 2000 tot 2018 organiseerde zij als diaconiesecretaris bijvoorbeeld een paasgroetactie voor gevangenen; feestpakketten voor de voedselbank; kerkdiensten in zorginstelling Sonneburgh; de wensboom in winkelcentrum Keizerswaard; en attenties en speelgoed voor asielzoekers.

Vanavond nam Wil van der Pol afscheid van de Groene Tuinkerk vanwege een aanstaande verhuizing.

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: