Direct naar de content

Erasmusspeld voor Wil de Wit

Op zaterdag 14 december heeft ‘supervrijwilliger’ Wil de Wit de Erasmusspeld ontvangen. Wethouder Sven de Langen (volksgezondheid, zorg, ouderen en sport) reikte de Rotterdamse onderscheiding uit tijdens een diner voor ouderen in ontmoetingscentrum Kreileroord.

De Wit (04-07-1945) kreeg de onderscheiding vanwege haar langdurige vrijwillige verdiensten voor ouderen in IJsselmonde. Ze organiseert al twaalf jaar bewonersactiviteiten die druk bezocht worden. Er komen zelfs ouderen uit andere delen van de stad naar toe. Populaire activiteiten zijn bloemschikken, bingo, de mossel- en stamppotavond en de jaarlijkse Nieuwjaarsbrunch.

Wethouder De Langen: ‘Sinds jaar en dag zie ik je druk in de weer bij allerlei gelegenheden die je meestal zelf hebt georganiseerd. Alles wat je doet, doe je met hart en ziel. De ouderen in IJsselmonde zijn er ontzettend blij mee.’

Andere activiteiten
Elk jaar organiseert Wil de Wit de Ouderen 4-daagse om de sociale contacten in verzorgingshuizen te verbeteren. Daarnaast begeleidt zij onder meer dagtripjes en bootvakanties van stichting Zonnebloem. Ook organiseert zij elke maandagavond de kaartclub, elke dinsdagmiddag de ouderensoos en elke eerste zaterdag van de maand een rommelmarkt met maar liefst 36 tafels.

Contact
Dankzij alle activiteiten van De Wit komen ouderen makkelijk met elkaar in contact en raken minder snel in een sociaal isolement. Zo heeft zij het leven van veel ouderen verbeterd. Daarnaast inspireerde zij collega-vrijwilligers om zich ook voor hun medemens in te zetten.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen.


Noot voor de redactie: