Direct naar de content

Erasmusspeld voor vrijwilligers kerkgemeenschap

Op vrijdag 29 november hebben zes vrijwilligers van de protestantse wijkgemeente Slinge de Erasmusspeld ontvangen voor hun jarenlange inzet. Wethouder Michiel Grauss reikte de Rotterdamse onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Vrijwilligers zijn de onzichtbare motor van de maatschappij. Zij houden scholen, sportverenigingen en kerkgemeentes levend. Bijvoorbeeld door hun kerk te ondersteunen bij kerkdiensten, spelletjesavonden, inloophuizen en soosactiviteiten.

Zo koken mevrouw Merrelaar-van Mastrigt en mevrouw Van de Merwe-de Geus elke maand een driegangenmenu voor wijkbewoners. En zorgt mevrouw Van der Lek-de Ruijter onder meer dat iedereen na de zondagse kerkdienst met een kopje koffie kan napraten.
 
Mevrouw Hoek-Bas bedacht een manier om geld in te zamelen voor onder meer de Schoenendoos. In die doos zitten spullen voor basisschoolkinderen in arme landen. Wethouder Grauss: ‘Wat ik heel mooi vind, is dat Rotterdamse schoolkinderen helpen om die dozen te vullen.’
 
Twee vrijwilligers stoppen met hun werkzaamheden. Mevrouw Verkamman-Lagendijk die de bloemstukken voor de kerkdienst verzorgde en meneer Hofman die dertig jaar lang het Aanloophuis organiseerde. In het Aanloophuis kunnen wijkbewoners met elkaar in gesprek gaan.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.
 
Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: