Direct naar de content

Erasmusspeld voor Sander Smits

Op zondag 27 augustus heeft hij de Erasmusspeld ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige bijdrage aan de sociale cohesie in Vreewijk. Wethouder Robert Simons (Haven, Economie, Horeca en Bestuur) reikte de onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Smits (1958) was sinds 2002 de voorzitter van de vereniging Nieuwe Dalenwijk. Deze Vereniging van Eigenaren nam het initiatief tot Stichting De Beukenhorst, dat allerlei activiteiten voor de oudere bewoners ouderen uit de wijk organiseert. Smits is per 1 augustus 2023 teruggetreden als voorzitter van beide organisaties.

Drijvende kracht
Onder leiding van Smits verzorgden vrijwilligers elke maand een gemeenschappelijke maaltijd voor minimaal 40 gasten. Daarnaast organiseerden zij een wekelijks koffiemoment, vrijdagmiddagborrels, bingo- en filmavonden en een jaarlijks kerstdiner. Hiermee leerden wijkgenoten elkaar niet alleen beter kennen, maar werd ook voorkomen dat kwetsbare ouderen in een sociaal isolement terecht kwamen.

Verder voerde Smits als contactpersoon de gesprekken met instanties, gemeente en andere verenigingen in de wijk. Met al zijn werk was hij de grote verbindende factor in de wijk, die met zijn enthousiasme veel vrijwilligers wist te enthousiasmeren en te inspireren.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Claudia Prins. Tel: 06 348 81 27 of ccmj.prins@rotterdam.nl.