Direct naar de content

Erasmusspeld voor Rutger Wolfson

Let op: Nieuws niet verspreiden voor dinsdag 23 juni, 22 uur!

Rutger Wolfson was acht jaar lang directeur van het IFFR, het International Film Festival Rotterdam. Dinsdag 23 juni 2015 neemt hij afscheid van deze functie. Bij die gelegenheid ontvangt hij een Erasmusspeld van burgemeester Ahmed Aboutaleb voor zijn verdiensten voor het IFFR en daarmee voor de stad Rotterdam.

Het IFFR is een belangrijk internationaal platform voor het lanceren van nieuwe films die mogelijk niet direct een bioscoophit worden in het gewone filmcircuit. De heer Wolfson wist tijdens zijn directeurschap de internationale positie van het festival te versterken. Hij deed dat door filmmakers op een vernieuwende manier te ondersteunen in een snel veranderende filmindustrie.

Rutger Wolfson was eerder curator van Witte de With, het centrum voor internationale hedendaagse kunst. Ook op die manier is hij verbonden aan Rotterdam. Hij heeft laten zien dat iemand uit de wereld van beeldende kunst ook een sterk filmfestival kan neerzetten. Wolfson is als ‘mister filmfestival’ acht jaar lang gezichtsbepalend geweest voor het IFFR. Hij deed dat op een rustige, betrouwbare en aimabele wijze en wist daarmee collega’s, filmmakers, publiek en andere betrokkenen aan het festival te binden.

In 2015 trok het IFFR 302.000 bezoekers en 2.000 filmprofessionals. Het filmfestival draagt belangrijk bij aan de aantrekkelijkheid van Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan de heer Wolfson voor zijn langdurige inzet voor het IFFR en daarmee voor de stad Rotterdam.

Locatie en tijd uitreiking
De uitreiking vindt plaats in het Oude Luxor Theater om 21.00 uur tijdens de afscheidsreceptie van de heer Wolfson.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lennart de Jong, bestuursvoorlichter burgemeester Aboutaleb, 06- 53 28 48 13 of l.dejong@rotterdam.nl