Direct naar de content

Erasmusspeld voor Ram Rambaratsingh en Pt. Radjkoemar Mahatam

Dinsdag 18 maart ontvingen de heren Ram Rambaratsingh en Pt. Radjkoemar Mahatam tijdens de viering van het Holifeest in Hoogvliet uit handen van wethouder Richard Moti (Financiën, Dienstverlening en Organisatie) een Erasmusspeld. De afgelopen 20 jaren hebben beide heren zich ingezet voor vele projecten. Zo stonden Ram Rambaratsingh en Pt. Radjkoemar Mahatam aan de wieg van de gezamenlijke viering van de Hindoestaanse hoogtijdagen, het Divali-, Holifeest en de viering van de Hindoestaanse Immigratie in Hoogvliet.

Beide heren hebben sinds 1994 vele lezingen verzorgd in Hoogvliet. Via radiostations proberen zij de Hindoestaanse gemeenschap op de hoogte te houden over tal van ontwikkelingen zowel in Rotterdam als daar buiten. Daarnaast hebben zij veel tijd en energie gestoken in vele activiteiten in vooral Hoogvliet. Zo verzorgt de heer Pt. Radjkoemar Mahatam al sinds 1998 iedere dinsdag tempeldiensten in Hoogvliet en heeft hij 15 jaar lang Hindi lessen verzorgd voor oudere Hindoestanen in Hoogvliet. De heer Ram Rambaratsingh verzorgt sinds 1998 Nederlandse lessen voor Hindoestaanse ouderen die de Nederlandse taal niet of onvoldoende beheersen. Daarnaast verzorgen de heren sinds 1997 twee keer per jaar lezingen over Hindoestaanse kunst, cultuur en religie in Hoogvliet.

Erasmusspeld
De heren Ram Rambaratsingh en Pt. Radjkoemar Mahatam ontvangen de Erasmusspeld omdat zij zich gedurende een langere periode verdienstelijk gemaakt hebben voor de Rotterdamse samenleving. Tijdens de 20ste viering van het Holifeest (Hindoestaans Lentefeest) in Hoogvliet op 18 maart kregen de heren de Erasmusspeld uitgereikt door wethouder Moti.

Het Holifeest is niet meer weg te denken uit Hoogvliet. Van een puur Hindoestaans feest is het in Hoogvliet een multicultureel feest geworden.

Locatie Holifeest en uitreiking Erasmusspeld:
Texasweg 5, Hoogvliet, om ca. 20.00 uur.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Moti, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl