Direct naar de content

Erasmusspeld voor Primanand Harinarain

Vanwege zijn jarenlange toegewijde inzet voor de Hindoestaanse gemeenschap in Rotterdam heeft Primanand Harinarain vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Primanand Harinarain kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Michiel Grauss, wethouder Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg.

Shri Shiv Mandir
In 1980 is de Shri Shiv Mandir opgericht, een Hindoestaanse tempel in Rotterdam (particulier initiatief). Sinds de oprichting is Primanand Harinarain actief vrijwilliger in deze tempel. Hij brengt geestelijken en tempelbezoekers dichter bij elkaar en zorgt ervoor dat alle bezoekers van de tempel zich welkom voelen. Harinarain vervult de rol van vertrouwenspersoon en bezoekt bejaarde leden van de Hindoestaanse gemeenschap die niet meer in staat zijn om de tempel te bezoeken. Hij staat bekend als een bruggenbouwer, die open interreligieuze dialogen bevordert. Michiel Grauss in zijn toespraak voor Primanand Harinarain: ‘U zet zich belangeloos in voor iedereen die de tempel betreedt en maakt daarbij geen onderscheid in achtergrond of geslacht. De Hindoestaanse gemeenschap noemt uw onbaatzuchtige dienstbaarheid – de sewa – een voorbeeld voor ons allen. Daar sluit ik mij van harte bij aan.’

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, m.vangoethem@rotterdam.nl