Direct naar de content

Erasmusspeld voor Piet van der Knaap

Dinsdag 26 maart ontving de heer Piet van der Knaap uit handen van wethouder Louwes de Erasmusspeld tijdens een bijeenkomst bij de Rotterdamse Kamer van Koophandel. De heer Van der Knaap nam afscheid als vrijwillig consulent bij de Stichting Ondernemersklankbord en het Leerwerkbedrijf  “De Rotterdamse Zaak”. De heer Van der Knaap wordt zeer gewaardeerd voor zijn niet aflatende ondersteuning, op sociaal en economisch vlak aan Rotterdamse ondernemers in zwaar weer en zijn vrijwillig mentorschap aan studenten van de Hogeschool Rotterdam.

De Rotterdamse Zaak is een leerwerkbedrijf waarin HBO-studenten Economie van de Hogeschool Rotterdam en ervaren ondernemerscoaches van de Stichting Ondernemersklankbord samen de ondernemer ondersteunen. De Rotterdamse Zaak helpt beginnende ondernemers hun ondernemerschap te versterken door de bedrijfsvoering te verbeteren. De kracht van het concept van de Rotterdamse Zaak zit in de driehoek ondernemer – coach – student, waarbij de laatste twee een meester-gezel relatie hebben. Van der Knaap was in dit verband voor de Rotterdamse Zaak een onmisbare schakel.

De heer Piet van der Knaap is een schoolvoorbeeld van een oud-ondernemer/manager die na een geslaagde maatschappelijke carrière (1964-2004 Snikkers Handel Maatschappij NV te Strijen, in 1997 samengevoegd met de Technische Unie BV te Amstelveen) een bijdrage aan de maatschappij wil leveren, door zich als vrijwilliger in te zetten voor ondernemers in de problemen.

Erasmusspeld
Piet van der Knaap krijgt de Erasmusspeld omdat hij zich op sociaal economisch gebied verdienstelijk heeft gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Molenbeek, bestuursvoorlichter wethouder Louwes, 06 – 22 66 19 17 of me.molenbeek@rotterdam.nl

.