Direct naar de content

Erasmusspeld voor Onno Prinsze

Op woensdag 22 juni heeft de heer Prinsze de Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Vincent Karremans (handhaving, buitenruimte en mobiliteit) op het stadhuis. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

De heer O. Prinsze (1940) ontving de Erasmusspeld vanwege zijn langdurige vrijwillige verdiensten als voorzitter van de Technische commissie van de Vereniging van Eigenaren Heliport III. In die rol was hij verantwoordelijk voor het begeleiden van aannemers, het controleren van het uitgevoerde werk bij oplevering en het afhandelen van klachten. Een arbeidsintensieve rol, want het complex vraagt veel onderhoud.

Overige inzet
Prinsze trad ook op als huismeester, onderhield samen met de tuinman de tuin van het complex en was lid van de kascontrolecommissie. Zijn medebewoners beschrijven hem als een sympathieke man die altijd bereid was tot een praatje of tot hulp indien gewenst. Met zijn inzet was Prinsze dé verbindende factor van het appartementencomplex.

Wethouder Vincent Karremans: ‘Nabuurschap is naar elkaar omzien, elkaar bijstaan in raad en daad waar nodig. En dat is precies wat u jarenlang deed voor uw wooncomplex. Ik zou wensen dat iedere VvE iemand als u had. Dat iedere leefgemeenschap de vruchten van goed nabuurschap kon plukken.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.