Direct naar de content

Erasmusspeld voor Mw. J. (Joke) Krijgsman-Van der Heijden

NB. Dit nieuws niet verspreiden vóór woensdag 17 februari, 20.00 uur!

Honderden of zelfs duizenden kinderen van Feijenoord en Noordereiland hebben op een jeugdclub gezeten. Een jeugdclub die misschien wel werd geleid door mevrouw Joke Krijgsman. Want mevrouw Krijgsman heeft vanuit het CJV meer dan vijftig jaar als vrijwilligster kinderclubs begeleid. Ook voor andere bewoners van Feijenoord heeft zij zich sterk gemaakt. Daarom krijgt zij de Erasmusspeld, die wethouder Hugo de Jonge (onderwijs, jeugd en zorg) aan haar uitreikt. Dat gebeurt op woensdag 17 februari om 20.00 uur in het clubgebouw van het CJV aan de Nassauhaven.

Mevrouw Krijgsman kreeg het doen van vrijwilligerswerk van huis uit mee. Haar vader en moeder waren altijd in de weer voor kerk en wijk. Als vanzelfsprekend trad Joke Krijgsman in hun voetsporen. Voor het CJV begeleidde zij diverse kinderclubs en ging zij mee op vakantiekampen van soms wel meer dan honderd kinderen.

Zij begon al op 12-jarige leeftijd als assistent begeleidster en draaide rond haar 19e zelfstandig kinderclubs, eerst op Noordereiland en later in Feijenoord. Tienerclubs, hobbyclubs, de soos, filmavonden, de zondagschool, alle denkbare clubs heeft mevrouw Krijgsman in al die jaren begeleid. Ze viel ook in als beheerder en schoonmaker en verzorgde ook de administratie. Nog altijd is zij verbonden met het CJV Feijenoord.

Mevrouw Krijgsman is een bekend gezicht in Feijenoord. Zij was ook decennialang zeer actief in de BOF, de Bewonersorganisatie Feijenoord, tot die werd opgeheven in 2008. Ze kwam op voor de belangen van Feijenoorders en organiseerde allerlei activiteiten in buurten.

Uitreiking
Woensdag 17 februari, 20.00 uur, tijdens Algemene Ledenvergadering CJV
CJV Feijenoord, Nassauhaven 297 in Rotterdam.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan mevrouw Krijgsman voor haar betrokken en langdurige inzet voor jeugd en bewoners van Feijenoord, en daarmee voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl