Direct naar de content

Erasmusspeld voor Monique Vogelaar

Vanwege haar jarenlange toegewijde inzet voor armoedebestrijding in Rotterdam heeft Monique Vogelaar vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Monique Vogelaar kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van Michiel Grauss, wethouder Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg.

Fonds Bijzondere Noden Rotterdam
Monique Vogelaar is sinds 2008 bestuurslid geweest van het FBNR, Fonds Bijzondere Noden Rotterdam. Deze stichting helpt Rotterdamse huishoudens in urgente financiële noodsituaties. Monique Vogelaar heeft zich in allerlei rollen sterk gemaakt voor het FBNR. Als ambassadeur van het Fonds bij Rotterdamse vermogensfondsen en in de politiek. Ook onderhield Vogelaar een breed netwerk in het Rotterdamse bedrijfsleven, waar zij het FBNR onder de aandacht bracht. Dit resulteerde in financiële steun voor het FBNR, waardoor meer Rotterdammers in uiterste financiële nood konden worden geholpen.

Rijker
In 2017 werd Vogelaar vicevoorzitter van het FBNR en vanaf 1 februari 2018 was zij voorzitter. Vandaag neemt zij afscheid. Michiel Grauss in zijn toespraak voor Monique Vogelaar: ‘Rotterdam is rijker geworden dankzij u. Want, u kent het gezegde: een samenleving zonder armoede is pas echt rijk.’

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op rotterdam.nl.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolijn van Goethem, bestuursvoorlichter wethouder Grauss, m.vangoethem@rotterdam.nl