Direct naar de content

Erasmusspeld voor Mieke Reynen

Mevrouw Mieke Reynen is een echte verbinder. Zij heeft veel betekend voor de eerstelijns medische zorg en een betere samenwerking met diverse partijen. Vanmiddag nam zij afscheid van haar functie als bestuurder van Gezondheidscentrum Randweg. Dat gebeurde met een mini-symposium ‘Integrale aanpak in krachtwijken’ in theater Lanteren/Venster. Bij die gelegenheid ontving zij een Erasmusspeld uit handen van wethouder Hugo de Jonge (Zorg).

Mieke Reynen heeft zich op verschillende fronten ingezet voor een betere gezondheidszorg in Rotterdamse wijken. Zij heeft met succes geijverd voor betere samenwerking tussen wijkteams en wijkverpleegkundigen. Mede dankzij haar kreeg de wijkverpleegkundige weer een gezicht in wijken en buurten.

Reynen is de initiatiefnemer en oprichter van het netwerk ‘Samen Eén in Feijenoord’. Via een zwaan-kleef-aan constructie kwam er een regionaal netwerk om bewoners van Feijenoord te ondersteunen op weg naar een betere gezondheid in alle opzichten. Deze werkwijze is een voorbeeld geworden en heeft een beweging in gang gezet om burgers beter en breder te ondersteunen.

Mevrouw Reynen is ook voorzitter van de stichting OSER, het samenwerkingsverband van gezondheidscentra in Rotterdam. Van daaruit ontstond het project ‘Zichtbare Schakels’ om een integrale aanpak te verbeteren van wonen, zorg en welzijn. Na afloop van dit project heeft zij de resultaten van dit project geborgd in de Coöperatie Wijkverpleegkundige Zorg.

Op 1 januari 2016 stopte Mieke Reynen met haar werkzaamheden. Vandaag nam zij officieel afscheid van haar bestuursfunctie van Gezondheidscentrum Randweg. Zij heeft duidelijk gemaakt dat gezondheid van stadsbewoners verschillende gebieden raakt. Niet alleen medisch maar ook wonen, welzijn, onderwijs en werk. Haar inzet op diverse manieren wil de zorg voor bewoners voorzien van een integrale benadering.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan mevrouw Mieke Reynen voor haar intensieve inzet voor een betere gezondheidszorg binnen de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl