Direct naar de content

Erasmusspeld voor mevrouw Caroline Klompenhouwer

Met heel veel liefde en geduld is mevrouw Caroline Klompenhouwer al tientallen jaren coach van het Rotterdamse Twirl Team in gebied Prins Alexander. Voor haar verdiensten ontving zij op 19 mei een Erasmusspeld uit handen van de gebiedsvoorzitter van Prins Alexander, Ron Davids. De uitreiking vond plaats tijdens een speciaal voor mevrouw Klompenhouwer georganiseerde avond, als dank voor haar jarenlange inzet.

Twirl is een vaardigheidssport die dans, atletiek en het werken met een baton (stok) combineert. Ruim veertig jaar geleden begon Caroline Klompenhouwer zelf als sporter bij het Rotterdamse Twirl Team. Al snel werden haar kwaliteiten als instructrice en coach opgemerkt.

Twee keer per week geeft Caroline drie uur les aan vooral jonge meisjes. Daarnaast steekt zij veel tijd in lessen voorbereiden, muziek uitzoeken, dansen bedenken en pakjes ontwerpen en laten maken.
Het gaat haar bovendien niet alleen om de sportprestatie zelf. Met veel betrokkenheid en aandacht zorgt mevrouw Klompenhouwer dat het zelfvertrouwen van de jonge sporters groeit en dat ze de juiste houding en goede omgangsvormen aanleren. Het sociale aspect is dus ook van groot belang.

Caroline blijft zelf up-to-date door nog altijd workshops en cursussen te volgen. Daarmee krijgen de leden de juiste manier van twirl geleerd. Ook begeleidt zij op eigen kosten sporters op Europees niveau en tijdens wereldkampioenschappen.

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan mevrouw Klompenhouwer voor haar gedreven, betrokken en langdurige inzet voor het Rotterdamse Twirl Team in gebied Prins Alexander.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Dorine de Koning,
adviseur communicatie gemeente Rotterdam, tel. 06 – 232 92 280 of e-mail: de.dekoning@rotterdam.nl.