Direct naar de content

Erasmusspeld voor Mary Speksnijder-Hardenbol

Op vrijdag 12 november heeft zij de Erasmusspeld ontvangen vanwege haar jarenlange vrijwillige inzet voor de Voedselbank. Wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) reikte de Rotterdamse onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Mevrouw Speksnijder-Hardenbol (10-02-1962) werkt twaalf jaar als algemeen medewerker in het distributiecentrum. Zij verzorgt daar het uitsorteren van de goederen en vult de voedselkratten.

Het werk van de Voedselbank is broodnodig. Ook in Nederland zijn er mensen die de eindjes moeilijk aan elkaar kunnen knopen. Mensen die voor de dagelijkse boodschappen afhankelijk zijn van voedselpakketten. Door de coronapandemie is die groep alleen maar groter geworden. Zij rekenen op de Voedselbank en die organisatie rekent weer op de belangeloze inzet van vele vrijwilligers.

Wethouder Grauss zei tijdens de uitreiking: ‘Zonder mensen zoals u zou de Voedselbank niet kunnen functioneren. Uw inzet leidt tot een gedekte tafel in een dankbaar huis. En daar zijn niet alleen die bewoners u dankbaar voor, daar is de hele samenleving u dankbaar voor.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.