Direct naar de content

Erasmusspeld voor Marjolijn Pons en Reinder van der Wal

Op donderdag 24 november hebben zij de Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Faouzi Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie). De vrijwilligers kregen de Rotterdamse onderscheiding in de gymzaal van de TooropMavo uitgereikt. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Mw. M. Pons (1953) en dhr. R. van der Wal (1951) ontvingen de onderscheiding vanwege hun langdurige, vrijwillige inzet voor onder meer de Herensportgroep TooropMavo.

Sportbegeleiding
Marjolijn Pons is meer dan veertig jaar actief geweest bij verschillende sportgroepen. Zo organiseerde en begeleidde zij verschillende trimclubs en hardloopgroepen. Ook was Pons sinds 1997 als sportinstructeur actief bij de Herensportgroep TooropMavo. Deze sportgroep traint elke donderdagavond in de gymzaal van de school. Na al die jaren is het naast een sportieve ook een waardevolle sociale bijeenkomt voor de leden, die inmiddels allemaal 60-plus zijn.

Maatschappelijk betrokken
Rein van der Wal is sinds de oprichting lid van de Herensportgroep. Naast zijn sportieve inzet organiseert hij ook alle jubilea- en gedenkmomenten. En hoewel de club geen officieel bestuur heeft, fungeert Van der Wal als penningmeester.
Daarnaast is hij actief bij Stichting Zonnebloem Rotterdam Groot Schiebroek en bij de Bel Bus van Stichting Wijkvervoer Hillegersberg-Schiebroek.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.