Direct naar de content

Erasmusspeld voor Marianne van der Ham-Sonnenschein

Let op: Dit nieuws NIET verspreiden vóór donderdag 12 januari, 17.30 uur

Een echte bruggenbouwer, zo wordt Marianne van der Ham getypeerd. Haar kwaliteiten en indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger verdienen waardering en erkenning. Daarom ontvangt zij een Erasmusspeld uit handen van wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg, Hugo de Jonge. Dit vindt plaats tijdens haar afscheid van haar voorzittersfunctie van het UVV-bestuur op donderdag 12 januari.

Mevrouw Van der Ham is al vrijwilliger vanaf haar 17e jaar. Zij begon toen bij de ziekenomroep. Daarna bleef zij vrijwilliger voor allerlei organisaties, waaronder de NOV, Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk en het LOVZ, Landelijk Overleg Vrijwilligersorganisaties in de Zorg. Ook was zij voorzitter van Stichting LOKAAL Rotterdam. Marianne van der Ham was bovendien langdurig actief voor het CDA in Hoogvliet met een grote sociale betrokkenheid. Ze is nu lid van de gebiedscommissie Hoogvliet. Haar verbindende kwaliteiten heeft zij altijd ingezet voor het gezamenlijke belang. Zij weet partijen met uiteenlopende belangen te inspireren voor de beste oplossingen.

Vijf jaar geleden werd mevrouw Van der Ham bestuursvoorzitter van de UVV, de Unie van Vrijwilligers Rotterdam. Sindsdien is het aantal vrijwilligers flink gegroeid, krijgen ouderen meer bezoek en is het aantal huisbezoekprojecten verdubbeld. Door kalm maar beslist optreden wist mevrouw Van der Ham de UVV door moeilijke tijden te loodsen. De organisatie is mede dankzij haar klaar voor een moderne toekomst. Een groot deel van haar hart ligt bij de vrijwilligers, die zij laat weten dat zij bijzonder zijn. Ze weet bij medewerkers en vrijwilligers bijna dagelijks een glimlach op hun gezichten te toveren. Mensen staan voor Marianne van der Ham altijd voorop.

Uitreiking
Donderdag 12 januari 2017, 17.00 uur
Supermercado
Schiedamsevest 91

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan mevrouw Van der Ham voor haar totale vrijwillige verdiensten voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Axel Dees, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 57 53 75 81 of aj.dees@rotterdam.nl