Direct naar de content

Erasmusspeld voor Margriet Buying-Raaymakers

Op vrijdag 30 oktober heeft Margriet Buying-Raaymakers de Erasmusspeld ontvangen voor haar jarenlange vrijwillige inzet als overblijfkracht op de Arentschool. Wethouder Said Kasmi (Onderwijs, cultuur en toerisme) reikte de onderscheiding uit met in achtneming van de coronaregels. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Buying-Raaymakers (19-02-1960, Rotterdam) startte in 1989 met haar vrijwilligerswerk. Haar beide dochters zaten op de Arentschool, maar ook daarna bleef Buying-Raaymakers actief op school. Zij zette onder meer de schoolbibliotheek op en startte de overblijf. Na jarenlang zelf overblijfkinderen opgevangen te hebben, regelt zij inmiddels de financiën rond de overblijf, coördineert de inzet en stuurt zij de andere overblijfvrijwilligers aan.

Steun
Voor ouders en kinderen is Buying-Raaymakers hét gezicht van de overblijf. Zij kent iedereen en heeft altijd aandacht voor het wel en wee van de kinderen. Met een grapje en een luisterend oor is zij elke dag een baken van steun. Wethouder Kasmi benadrukte bij de uitreiking het belang van vrijwilligerswerk: ‘Zonder vrijwilligers is het voor veel organisaties een stuk moeilijker om alles op rolletjes te laten lopen. Ook voor scholen. En u zet zich al ruim dertig jaar dagelijks in met enorm veel liefde, onuitputtelijke energie en oprechte betrokkenheid. Dat verdient alle lof.’

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.