Direct naar de content

Erasmusspeld voor Luuk Wilson

Op dinsdag 19 december heeft scheidend wijkraadslid dhr. L. Wilson de Erasmusspeld ontvangen voor zijn langdurige verdiensten voor IJsselmonde. Wethouder Maarten Struijvenberg (Financiën, Organisatie, Dienstverlening en Grote Projecten) reikte de onderscheiding aan hem uit tijdens de laatste wijkraadvergadering van 2023. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Wilson (1965) is sinds 2010 voor Leefbaar Rotterdam actief in de Rotterdamse politiek. Hij legt zijn werkzaamheden voor de wijkraad IJsselmonde nu neer.

Politieke loopbaan
Wilson was voorzitter van deelgemeente IJsselmonde (2010-2014), lid van de Rotterdamse gemeenteraad (2014-2018), voorzitter van gebiedscommissie IJsselmonde (2018-2022), voorzitter van wijkraad IJsselmonde (2022) en wijkraadslid te IJsselmonde (2023).

Hij bood bewoners en ondernemers een luisterend oor, oprechte aandacht en welgemeende interesse. Die oprechte interesse in mensen maakte hem tot een gewaardeerde collega, goede volksvertegenwoordiger en effectieve bemiddelaar. Zelfs als emoties hoog opliepen, wist Wilson situaties te de-escaleren en partijen met elkaar in gesprek te brengen en te houden.

Wethouder Struijvenberg: ‘Je hebt je onvermoeibaar ingespannen voor alle mensen van Rotterdam, ook voor degenen die niet snel of makkelijk van zich laten horen. Dat zij toch het gesprek met je aangingen, is te danken aan je open houding. Je bent écht betrokken en begaan. Dat voel je, dat zie je en daar reageren mensen op. ‘

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk. Tel: 06 10 90 78 24 of  pc.vanderkolk@rotterdam.nl