Direct naar de content

Erasmusspeld voor Lone Leth Larsen

Op vrijdag 21 oktober heeft zij de Erasmusspeld ontvangen uit handen van wethouder Said Kasmi (Onderwijs, Cultuur en Evenementen). De voormalig cultureel attaché van Denemarken kreeg de Rotterdamse onderscheiding uitgereikt op het drijvend openluchtpodium de Fighter. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Leth Larsen (1954, Frederiksberg Denemarken) ontving de onderscheiding vanwege haar grote bijdrage aan de cultuursector in Rotterdam. Zij was ruim twintig jaar belangeloos bestuurder van de Rotterdamse Stichting Intorno Ensemble.

Openluchtpodium
Daar heeft Leth Larsen zich ingezet om internationale producties mogelijk te maken. Ook was zij medeverantwoordelijk voor de komst van voormalig zeesleper Fighter naar Rotterdam. Dit schip is door Intorno omgebouwd tot drijvend openluchtpodium.
Verder was Leth Larsen intensief betrokken het versterken van de toneelactiviteiten van Intorno. Dat leidde tot de oprichting van Poppentheater en de nauwe samenwerking met de 125-jarige toneelverenging Mutua Amicitia.

Rotterdams Jongenskoor
Sinds 2015 werkt Intorno ook nauw samen met het Rotterdams Jongenskoor. Om het koor van de ondergang te redden, nam Leth Larsen nam plaats in het bestuur. Haar ingrijpen toonde visie, moed en daadkracht. Zij initieerde een pragmatische overgangsperiode, scheidde hoofd- en bijzaken en stimuleerde het koor om hogere artistieke doelen te formuleren.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.