Direct naar de content

Erasmusspeld voor Leun Geluk

Zaterdag 15 maart reikt wethouder Hugo de Jonge (Onderwijs, Jeugd en Gezin) de Erasmusspeld uit aan de heer Leun Geluk. Onlangs legde hij zijn vrijwilligersfunctie als voorzitter van het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente Rotterdam neer.
 

Ds. Geluk is van grote betekenis geweest voor het voortbestaan van de hervormde wijkgemeente ‘De Samaritaan’ in het Rotterdamse stadscentrum. Wat Leun Geluk kenmerkt is zijn grote trouw, accuratesse, bescheiden en respectvolle stijl van optreden. Voor diverse stichtingen, verenigingen en organisaties is hij gedurende vele jaren als vrijwilliger actief geweest.

Hij was ook een van de medeoprichters van de Stichting Instandhouding Erediensten in de Opstandings- en Prinsekerk. Mede dankzij zijn grote inzet zijn deze bijzondere kerkgebouwen, uit respectievelijk 1933 en 1961, bewaard gebleven.

Wijkgebouw in Rubroek
Daarnaast heeft Leun Geluk zich in 1996 en 1997 bijzonder ingespannen voor de realisatie van een hervormd wijkgebouw in de wijk Rubroek. Vele mensen met sociaal-economische en geestelijke problematiek zijn door de pastoraal werker en de vele vrijwilligers geholpen.

Als voorzitter van het College van Kerkrentmeesters trad Geluk aan in een zware tijd. Met diplomatie en doortastend optreden heeft hij het voor elkaar gekregen om – uiteraard met medewerking van de andere collegeleden – het hardnekkige exploitatietekort in 2011 om te buigen in een overschot.

Erasmusspeld
Leun Geluk komt in aanmerking voor de Erasmusspeld omdat hij zich gedurende een langere periode verdienstelijk gemaakt heeft voor de Rotterdamse samenleving. Tijdens een bijeenkomst van het College van Kerkrentmeesters in de Pauluskerk aan de Mauritsweg krijgt hij zaterdag 15 maart de Erasmusspeld uitgereikt.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tjeerd Agema, bestuursvoorlichter wethouder De Jonge, 06 – 51 07 47 86 of t.agema@rotterdam.nl