Direct naar de content

Erasmusspeld voor Klaas Krijnen

Klaas Krijnen ontvangt dinsdag 28 januari de Erasmusspeld uit handen van wethouder Jeannette Baljeu. Hij ontvangt deze Rotterdamse onderscheiding voor de tomeloze inzet waarmee hij stoomschip Rotterdam redde van de sloop en voor de stad Rotterdam wist te behouden. De uitreiking is om 16.00 uur tijdens een bijeenkomst op het ss Rotterdam aan het 3e Katendrechtsehoofd 25.

Het ss Rotterdam, gebouwd door de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en in september 1958 gedoopt door koningin Juliana, is het grootste passagiersschip ooit in Nederland gebouwd. Het voer 38 jaar lang onder Nederlands vlag voor de Holland-Amerika Lijn. Nadat Premier Cruises, inmiddels eigenaar van het schip, in 2000 failliet ging, dreigde het ss Rotterdam voor sloop te worden verkocht.

Stichting Behoud Stoomschip Rotterdam
Scheepsliefhebber en voormalig passagier Klaas Krijnen kon en wilde dit niet accepteren. Met andere liefhebbers van de scheepsvaart – en het ss Rotterdam in het bijzonder – richtte hij in 2001 de Stichting Behoud Stoomschip Rotterdam op waarvan Klaas Krijnen sindsdien voorzitter is.

Katendrecht
“Het is uw grote verdienste geweest dat u het ss Rotterdam voortdurend onder de aandacht wist te brengen én te houden van de juiste partijen,” aldus wethouder Jeannette Baljeu. “Dankzij uw intensieve inzet is het ss Rotterdam behouden gebleven voor Rotterdam en heeft het een plek gevonden hier in Katendrecht.”

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam kent de Erasmusspeld toe aan personen die zich lange tijd op sociaal, cultureel, economisch of sportief gebied verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maj-Britt van Raalte, bestuursvoorlichter wethouder Baljeu, 06-12 65 88 13 of m.vanraalte@rotterdam.nl