Direct naar de content

Erasmusspeld voor Kevin van Hengel

Op zaterdag 19 februari heeft hij de Erasmusspeld ontvangen voor zijn jarenlange belangeloze verdiensten. Wethouder Judith Bokhove (Mobiliteit, jeugd en taal) reikte de Rotterdamse onderscheiding uit bij de Scouting Kralingse Troep. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Van Hengel (05-12-1986, Rotterdam) werkt in de ouderenzorg en zet zich daarnaast als vrijwilliger in voor verschillende Rotterdamse organisaties. Zo is hij zeer actief bij de Scouting Kralingsche Troep. Hij is groepsbegeleider, adviseur van het groepsbestuur en coach van de leiding bij het uitvoeren van hun taken. Ook is Van Hengel landelijk actief als vrijwilliger bij scoutingwedstrijden en is hij instructeur bij de Scouting Academy 2019.

Rotterdamse Reddingsbrigade
In 2002 startte Van Hengel als instructeur elementair en zwemmend redden bij de Rotterdamse Reddingsbrigade (RRB). Tien jaar later was hij verantwoordelijk voor de werving, voorlichting en promotie van de RRB en trad hij op als persvoorlichter. Inmiddels is Van Hengel voorzitter en geeft hij leiding aan het bestuur van de Rotterdamse Reddingsbrigade.

Overige functies
Van Hengel is daarnaast coördinator Eerstehulpverlening bij Excelsior Rotterdam en voorzitter van het EHBO-Oranje Kruis van de afdeling Kralingsche Troep 010. Ook is hij secretaris van de stichting Cappadocië en van het 4 mei comité Prins Alexanderpolder.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.