Direct naar de content

Erasmusspeld voor Kees Oole

Op zaterdag 26 november ontving hij de Erasmusspeld uit handen van wethouder Achbar (Welzijn, Samenleven, Sport en Digitale Inclusie). Oole kreeg de Rotterdamse onderscheiding tijdens de opening van het nieuwe clubgebouw van IJVV De Zwervers uitgereikt. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Dhr. K. Oole (1962, Rotterdam) ontving de onderscheiding vanwege zijn langdurige vrijwilligerswerk voor de enige voetbalclub in IJsselmonde.

Ledenadministratie
Oole was van 1991 tot voor kort verantwoordelijk voor de ledenadministratie. Nauwgezet en met een groot gevoel voor verantwoordelijkheid zorgde hij tientallen jaren voor een sluitende administratie. Mede dankzij zijn inzet is De Zwervers sportief en financieel gezond en groeit het ledenaantal nog steeds. Het lukte hem ook nieuwe sponsors te werven. Zij steunen de club bijvoorbeeld door reclame langs het veld en in het clubblad. Ook leveren zij om niet producten voor de jaarlijkse loterij.

Innemend en overtuigend
Alles wat het clubleven leuk maakt, moet georganiseerd worden met hulp van vrijwilligers. Oole zorgde keer op keer voor voldoende ondersteuning. Hij speelde in op de liefde voor de club en gaf zelf het goede voorbeeld door de handen uit de mouwen te steken. Als lid van de activiteitencommissie organiseerde hij samen met andere vrijwilligers allerlei evenementen, van de jaarlijkse boutloterij tot jubilea.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.