Direct naar de content

Erasmusspeld voor Joop Roijers

Vanwege zijn jarenlange actieve inzet als vrijwilliger heeft Joop Roijers vandaag de Erasmusspeld ontvangen.

Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die zich vrijwillig en langdurig op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied hebben ingezet voor de samenleving. Joop Roijers kreeg de gemeentelijke onderscheiding uit handen van wethouder Sven de Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport), tijdens de werkconferentie Allochtone Ouderen van stichting Spirit55+.

Spirit55+
Joop Roijers (5 juli 1937) is de man achter Spirit55+, de stichting die activiteiten voor ouderen organiseert in het centrum van Rotterdam. Voor ontmoeting en ontspanning, maar ook voorlichting en belangenbehartiging. Roijers is de motor van deze stichting, die in tien jaar een begrip is geworden onder oudere Rotterdammers. Als bestuurslid is Roijers actief geweest in verschillende functies waaronder voorzitter, penningmeester en secretaris. Ook is hij coördinator en activiteitenbegeleider.

Boegbeeld
Met zijn 80 jaar is Joop Roijers nog altijd het boegbeeld van stichting Spirit55+. Hij staat bekend als bescheiden en zeer bevlogen organisator van veel activiteiten, die volop samenwerkt met andere stichtingen in het centrum. Ook houdt Roijers zeer actief bij welke kwesties er spelen op seniorengebied. Na een lange carrière in jongeren- en welzijnswerk – onder andere als directeur van een internaat voor moeilijk opvoedbare jongeren – maakt Roijers zich inmiddels als tien jaar sterk voor ouderen in de stad.

Rotterdammer met spirit
Wethouder Sven de Langen in zijn toespraak aan Joop Roijers: ‘Vanaf uw pensioen bent u een lichtend voorbeeld geworden voor Rotterdamse ouderen: een 55-plusser met spirit. Actief, sociaal en goed geïnformeerd. En dankzij uw inspanningen zijn veel oudere Rotterdammers dat ook.’

Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nel van der Kolk, gemeente Rotterdam, tel 06-10 90 78 24.