Direct naar de content

Erasmusspeld voor Jolanda van der Velde

Op zaterdag 7 januari heeft zij de Erasmusspeld ontvangen voor haar langdurige vrijwillige inzet voor onder meer Stichting Roparun. Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) reikte de onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Van der Velde (1957, Vlaardingen) zet zich al dertig jaar in voor Stichting Roparun. Als vaste medewerker en als vrijwilliger. Ondanks haar pensionering in september 2022 is zij nog steeds betrokken bij de stichting. Nu volledig op vrijwillige basis.

Roparun
Van der Velde werkt sinds het begin bij de Roparun. Zo speelde zij een belangrijke rol in de opbouw van het netwerk. Ook nu nog is zij hét gezicht van de run. Zij onderhoudt contact met sponsoren, relaties, vrijwilligers en deelnemers. Naast allerlei hand-en-spandiensten tijdens de loop, staat zij ook altijd bij de finish om deelnemers te ontvangen.
Om het goede doel verder te steunen, organiseert Van der Velde teambijeenkomsten, slotavonden en loterijen. Daarnaast is zij betrokken bij kledinguitgiftes en verkoop van artikelen.

Korfbal
Van der Velde is ook een bekend gezicht in de regionale korfbalsport. Ruim veertig jaar ondersteunde zij de vereniging C.K.C Spirit uit Vlaardingen. Sporten is goed voor jong en oud. Daarom ontwikkelde Van der Velde programma’s om leden actief en betrokken te houden. Haar vrijwilligerswerk bij de Roparun inspireerde veel korfballers om ook een steentje bij te dragen tijdens de Roparun.
Voor haar inzet heeft zij van gemeente Vlaardingen in 2009 de Stadsspeld ontvangen.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de zeven verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.