Direct naar de content

Erasmusspeld voor Jeannette Philips-van de Wetering

NB Dit nieuws NIET verspreiden vóór zaterdag 28 mei, 11.00 uur!

Jeannette Philips heeft zich langdurig en intensief ingespannen om de wijk Zuidwijk in Rotterdam Zuid socialer, mooier en beter te maken. Tijdens het 65-jarig bestaan van Zuidwijk krijgt zij daarvoor een Erasmusspeld uit handen van wethouder Stedelijke Ontwikkeling en Integratie, Ronald Schneider. Dit is op zaterdag 28 mei om 11.00 uur bij de Bewonersorganisatie Zuidwijk.

‘De moeder van Zuid’ wordt mevrouw Philips wel genoemd. Of ‘de wijkmantelzorger’. Het zijn benamingen die goed laten zien wat mevrouw Philips betekent voor Zuidwijk. Vanaf 1986 speelt zij een prominente rol in het vrijwilligerscorps van Zuidwijk. Eerst vanuit de huurdersvereniging van de Horsten, later als bestuurder en voorzitter van de Bewonersorganisatie Zuidwijk en wijkwinkelier.

Mevrouw Philips staat bewoners bij met raad en daad, nooit doet iemand tevergeefs een beroep op haar. Zij heeft veel oog en oor voor alle vrijwilligers die Zuidwijk een warm hart toedragen. Met groot gemak leidt zij notabelen en ministers rond door ‘haar’ Zuidwijk. Mede dankzij haar komen zaken op de agenda en heeft Zuidwijk het stempel van ‘Vogelaarwijk’ achter zich gelaten.

Naast haar gedreven en intensieve vrijwillige inzet voor de Bewonersorganisatie Zuidwijk is mevrouw Philips ook als vrijwilliger actief in de landelijke huurdersraad van Vestia. Bovendien is zij betrokken bij de prestatieafspraken tussen de gemeente en Vestia.

Jeannette Philips staat bekend als een kritisch denker maar altijd met een positieve en opbouwende toets.

Voor haar inzet voor Zuidwijk werd mevrouw Philips in 2008 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Nu komt daar dus een gemeentelijke onderscheiding bij.

Uitreiking
zaterdag 28 mei, 11.00 uur (tijdens viering 65 jaar Zuidwijk)
Bewonersorganisatie Zuidwijk, Vaerhorst 22a

Erasmusspeld
De gemeente Rotterdam reikt de Erasmusspeld uit aan Jeannette Philips voor haar langdurige en intensieve bijdrage aan een goed en sociaal Zuidwijk en daarmee aan de Rotterdamse samenleving.


Noot voor de redactie:

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edwin Cornelisse, bestuursvoorlichter wethouder Schneider, 06 – 10 06 47 79 of e.cornelisse@rotterdam.nl