Direct naar de content

Erasmusspeld voor Jan van Halderen

Vandaag ontving Jan van Halderen de Erasmusspeld voor zijn jarenlange vrijwillige inzet bij onder meer zorghuis Laurens Antonius Binnenweg. Wethouder Sven de Langen reikte de Rotterdamse onderscheiding uit. Met de Erasmusspeld eert de stad mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Van Halderen is al tien jaar lang dagelijks in het Antonius Binnenweg aanwezig als activiteitenbegeleider. Zo verzorgt hij elke maandag de muzikale ondersteuning van de dansmiddag. Ook organiseert hij regelmatig een loterij om de dansmiddag extra speciaal te maken. Verder organiseert hij feestdagen op de gesloten afdelingen, bakt hij regelmatig pannenkoeken en deelt hij aan alle bewoners kleine cadeautjes uit op moeder- en vaderdag. Altijd met oprechte aandacht voor de bewoners. Met zijn aanwezigheid tovert Van Halderen vaak een glimlach op het gezicht van bewoners, familieleden, staf en vrijwilligers.

Goede buur
Naast zijn activiteiten in het zorghuis is Van Halderen ook zeer actief in zijn buurt. Al sinds de oplevering van zijn huis in 1979 organiseert hij straatactiviteiten voor de buren. Wethouder De Langen: ‘U bent een bijzondere bewoner. Het spreekwoord ‘Beter een goede buur dan een verre vriend’ is u op het lijf geschreven. Dat kunnen uw buren zeker beamen.’ Samen met zijn vrouw Tineke onderhoudt Van Halderen alle beplanting en veegt hij elke dag het straatje schoon. De buurt noemt hem de drijvende kracht achter de grote saamhorigheid in de straat.

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die gedurende vele jaren als vrijwilliger actief zijn geweest voor de Rotterdamse samenleving.

Meer informatie over de negen verschillende Rotterdamse onderscheidingen vindt u op de gemeentelijke website.


Noot voor de redactie: